Välkommen till Tiveds Lanthandel, rökeriet i skogen!

I byn Sannerud, precis vid sjön Unden och vid foten av Tivedens nationalpark, ligger Tiveds Lanthandel och krog.

Det är maten som får människor att åka miltals för att komma till vår lilla restaurang. Våra råvaror följer säsongen, vi kan hantverket och är lekfulla i köket. Vår vinlista är lagom lång och alla viner är utvalda av våra sommelierer som gärna pratar om sina favoriter. Givetvis har vi genomtänkta alkoholfria alternativ.

Delikatessdisken är stor och skulle inte skämmas i fina saluhallen i storstaden. Rökeriet ligger på bakgården och levererar alvedsrökta fläsksidor och skinkor på samma sätt som det gjorts i Tiveden sedan urminnes tider.

Sätt dig i baren och ta ett glas cava och en charktallrik, eller prova våra köttbullar med en hantverksmässigt gjord lager, eller samla dina vänner och ät en hel meny med vinpaketet. Vad ni än väljer lovar vi er en riktig upplevelse.

Välkomna till Jocke och Mia på Tiveds Lanthandel och krog. Restaurang, delikatessbutik och rökeri.

 

 Öppettider

 

Måndag vila
Tisdag 10-18
Onsdag 10-18
Torsdag 10-18
Fredag 10-22
Lördag 10-22
Söndag vilar vi

Köket stänger en timme innan lanthandeln stänger.

Välkomna!
Jocke och Mia

Sortimentet

Vi har det mesta man behöver, oavsett om man är bosatt i trakten eller här på besök i den fantastiska skogen. Utöver dagligvarorna så har vi en manuell chark full med godsaker, Gränsfors yxor och hantverk.

Chark

Vår manuella charkdisk är vår stolthet. Vi röker själva på alved, på låg temperatur under lång tid för den goda Tivedssmaken. Vi gör mycket av vårt charkutbud själva, såsom färskostar, korvar, sallader och olika tillbehör. Ni hittar förstås också goda ostar, både lokalt producerade och internationella storheter. Vårt kött är från Närkes eller Västergötlands vidsträckta prärier och håller absolut högsta kvalitet.

Tiveds Lanthandel på Instagram

Den enda kalendern ni behöver, vänner! Vi börjar med "spanska vita", en resa genom Spaniens fabulösa vita viner, från Galicien till Jerez. Fem viner, fem rätter. 950 pistoleros per person.
Boka via mail på info@tivedslanthandel.se
Bienvenido, amigos!
...

100 0

Vår lilla lanthandel, en ljus och varm oas i höstrusket. Tack, kära vänner för en fantastisk helg. Smockfullt både fredag och lördag. Glada människor, cava och riktiga höstviner till rödvinssås och utsökt kossa från @aspagard_srbxwagyu . Det här gör vi om!
Det är en del bokat nästa helg, men ännu finns det plats. Kom, vänner!
...

285 0

Helg, vänner! Några enstaka bord kvar både fredag och lördag. De här godsakerna kan ni köpa med hem, slår dillchips varje dag i veckan! ...

156 3

Idag står Moa och Jocke på bondens marknad i Karlsborg, kom och säg tjena moss! ...

232 3

Ojoj, massa gula frukter, päron och grejor. Och så fina, franska ekfat att när Mia höll ett glas under näsan på Jocke vaknade han upp från sin gubbvila i öronlappsfåtöljen och började berätta en alldeles för lång anekdot om den utsökta vita Bourgogne han och Karl Gerhard delade på på gamla Jones Grill vid Norrmalmstorg.
Kanske en röding till den? Pescado Tinto på spanska, kanske.
...

61 0

Vad ska man säga... Vi klarade hela högsäsongen men nu gick vi i däck. Inte ens den nya trendiga coviden alla som är någon får, utan nån vanlig, sabla influensa.
I morgon har vi säkert löst det med personal, men idag får vi tyvärr ha stängt. Ses I veckan, vänner!
...

141 6

September i morgon men rödingen har redan tagit på sig den mysiga, snygga hösttröjan. Som vi alla vill. Några bord kvar både fredag och lördag, vänner, boka på www.tivedslanthandel.se! ...

143 0