Välkommen till Tiveds Lanthandel, rökeriet i skogen!

I byn Sannerud, precis vid sjön Unden och vid foten av Tivedens nationalpark, ligger Tiveds Lanthandel och krog.

Det är maten som får människor att åka miltals för att komma till vår lilla restaurang. Våra råvaror följer säsongen, vi kan hantverket och är lekfulla i köket. Vår vinlista är lagom lång och alla viner är utvalda av våra sommelierer som gärna pratar om sina favoriter. Givetvis har vi genomtänkta alkoholfria alternativ.

Delikatessdisken är stor och skulle inte skämmas i fina saluhallen i storstaden. Rökeriet ligger på bakgården och levererar alvedsrökta fläsksidor och skinkor på samma sätt som det gjorts i Tiveden sedan urminnes tider.

Sätt dig i baren och ta ett glas cava och en charktallrik, eller prova våra köttbullar med en hantverksmässigt gjord lager, eller samla dina vänner och ät en hel meny med vinpaketet. Vad ni än väljer lovar vi er en riktig upplevelse.

Välkomna till Jocke och Mia på Tiveds Lanthandel och krog. Restaurang, delikatessbutik och rökeri.

 

 Öppettider

 

Måndag vila
Tisdag vila
Onsdag 10-18
Torsdag 10-18
Fredag 10-22
Lördag 10-22
Söndag vila

I påsk har vi extra öppet, så här ser det ut:

Skärtorsdagen 28/3 10-22

Långfredagen 10-22

Påskafton vilar vi.

Köket stänger en timme innan lanthandeln stänger.

Välkomna!
Jocke och Mia

Sortimentet

Vi har det mesta man behöver, oavsett om man är bosatt i trakten eller här på besök i den fantastiska skogen. Utöver dagligvarorna så har vi en manuell chark full med godsaker, Gränsfors yxor och hantverk.

Chark

Vår manuella charkdisk är vår stolthet. Vi röker själva på alved, på låg temperatur under lång tid för den goda Tivedssmaken. Vi gör mycket av vårt charkutbud själva, såsom färskostar, korvar, sallader och olika tillbehör. Ni hittar förstås också goda ostar, både lokalt producerade och internationella storheter. Vårt kött är från Närkes eller Västergötlands vidsträckta prärier och håller absolut högsta kvalitet.

Tiveds Lanthandel på Instagram

Finns några bord i helgen vänner!

Individen på bilden är en potatiskaka. Varvad med oxtalg och friterad. Är den inte rar så säg?
...

103 1

Bokning av SRB-köttlådor!

Nu kan ni boka köttlådor från Aspa Gårds smakrika mjölkkor av rasen SRB!
Köttet från SRB, dom röda korna i hagen för er som inte gått lantmannaskolan, blev alla kockars favorit för några år sedan. Utsökt marmorerat och med oöverträffad köttsmak letade sig köttet in på fina krogen och dyra köttbutiken.
I vår låda från Aspa Gård får du en ädeldetalj (biff, entrecôte, picaña eller liknande) på cirka ett kilo, lika mycket stek och grytkött. Dessutom får du 3-4 kilo färs, som kan bytas mot korv eller hamburgare om det finns just då.
Priset är 249 kr per kilo och lådan landar på cirka 6-7 kg.
Köttet möras minst fyra veckor innan leverans.

Boka genast en låda på info@tivedslanthandel.se så har ni sommarens grillkvällar fixade!
...

74 4

Hallå Jonas Lövkvist! Du lämnade in kött för rökning och vi glömde ta ditt telefonnummer. Köttet är klart nu!

Svar till "Sol och vår" på 0584-474015!
...

111 5

Nu kör vi vänner!
Vi tar oss an norra Italien, från Alperna till Po. Vi ger det norditalienska köket en tivedstwist, lika respektlöst som vanligt. Fem finfina italienska viner till som presenteras av @wineclaes , Claes Carlsson, sommelier på @vingruppen . 1395 inklusive vinpaketet, 1085 med alkoholfria alternativ.
En sådan här kväll tar vi tyvärr ingen hänsyn till allergier eller kostönskemål, vi vill helt enkelt visa vad vi går för.
Välkomna, vänner! Boka på www.tivedslanthandel.se
...

101 2

I morgon fredag är vår lilla restaurang abonnerad för sjuttioårsbaluns! Behöver ni godsaker ur charken inför helgen så kom innan 18. På lördag är det öppet som vanligt, boka bord på www.tivedslanthandel.se
Vi ses, vänner!
...

54 0